Unelma Itsestä valmennuksen summaus

Postaus tehty yhteistyössä Unelma Itsestä - Tuuli kaunisluoto, Sini-Maria Limnell kanssa.Heippa taas.

Lähdin mukaan 4 ½ kuukautta sitten Unelma Itsestä valmennukseen. Olen aina ollut hieman skeptinen kaikkiin valmennuksiin ja halusin koittaa kuinka itse suoriudun tehtävästä. Minun päätavoitteenani on olla onnellinen tässä elämässä. Oikeastaan kaikki muu tulee sen taavoitteen taakse. Lähdin hakemaan tasapainoista elämänrytmiä ja tavoitteenani oli löytää arkisen kiireen keskeltä keino rauhoittua hetkeksi niin että kaikki muu unohtuu. Ja löysin tavoitteeseeni täydellisen ratkaisun. 

Alla hieman pohdintaa valmennuksen osa-alueista. 

Liikunta:

Valokuvauksen lisäksi minun suuri intohimoni on nykyään puutarhan hoito. Halusin liikkua enemmän mutta ajatus minusta salilla ei käy kuuloonkaan. Haluan että liikunnalla on minulle itselleni jokin merkitys ja sen pitää olla mielekästä. Olen nyt hoitanut pihaa ja puutarhaa jonka suunnittelin ja siinä touhussa tulee huomaamatta liikuttua erittäin paljon. Olen myös kävellyt työmatkoja ja käyttänyt pyörää. Töissä olen yrittänyt jättää hissin käyttöä vähemmälle ja kulkenut enemmän portaita pitkin. Myös valmennuksessa opetetut kotona tehtävät liikkeet jäivät mieleen ja aina välillä teen pieniä pyrähdyksiä.Tärkeintä oppeja valmennuksessa oli avaimet siihen että kääntää ajattelutapaa liikkumisesta omaksi ilokseen, jotta se ei olisi niin väkinäistä. Olen aivan varma että jokaiselle meistä löytyy jokin oma juttu kun sen vain oivaltaa. 


Ruoka:

Pidin ennen ruokaa pelkästään polttoaineena keholle. siksi olin aina hoikka. Nykyään rakastan ruokaa ja syön sitä usein siitä syystä että se on herkullista. Tein muutama vuosi sitten valtavan remontin ruokakaappeihin ja tottumuksiin. Aloin tutkimaan enemmän mitä ruoka sisältää ja mistä se tulee ja kuinka se on valmistettu. Nykyään panostan korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja valmistan pääsääntöisesti ruokani itse. Valmennuksesta sain arvokasta tietoa ruoasta sen lisäksi mitä tietoa itselläni jo entuudestaan oli. Tämä valmennus ehdottomasti herätteli minussa taas pohdintaa ruokaan ja ruokatottumuksiin. 


Uni: 

Ikuinen yökyöpeli - tässä tilassa ei ole muutosta havaittavissa. 


Lepo:

Niin hassulta kun se voi kuulostaa niin valmennuksen aikana kiinnitin paljon enemmän huomiota lepoon ja omaan jaksamiseeni kun siitä oli puhetta niin paljon ja levon saavuttamiseen monia hyviä ideoita ja vinkkejä. Nyt valmennuksen loputtua olen jälleen huomannut kuinka täyteen olen kalenterini laittanut. Onneksi on kesäloma tulossa. Pitää yrittää muistaa niitä hyviä vinkkejä kiireen keskellä mitä valmennuksessa saimme. 


Loppuarvio: Valmennus on ehdottomasti jokaiselle suositeltava. Itse en noudattanut aikataulua aivan kirjaimellisesti ja myönnän että hieman laistin joistakin urheilusuorituksista. Tulin vähän jälkijunassa muiden perässä omaan tahtiini mikä oli aivan okei. 
Mutta se mitä lähdin hakemaan valmennuksesta tuli saavutettua. Minussa heräsi ajattelija, minun itseni hyvinvoinnin ja oman elämän arvostus. Ja monia muita huikeita oivalluksia. 

Voit käydä lukemassa aijemmat postaukset aiheesta:

Mikä tärkeintä, muistakaa levätä välillä mitä ikinä teettekään.

Sitten yksi minun nopeista ja herkullisista välipaloista mitä on tullut popsittua viimeaikoina.

Helppo ja nopea puolukka välipala


 • 2dl granolaa tai mysliä
 • 1 ½ dl rahkaa
 • 1 dl puolukoita
 • 1 dl pähkinöitä
 • 4 rkl agavesiirappia (hunajakin käy)
 • 3 rkl puolukkamehua
 • 1 rkl sitruuna mehua

 1. Sekoita sitruunanmehu, puolukkamehu sekä agavesiirappi ja laita hetkeksi jääkaappin tekeytymään. 
 2. Lado lasien pohjalle rahkaa muutama sentti pohjalle. Voit lorauttaa väliin reippaasti agavesiirappia tai hunajaa. 
 3. Lisää granolaa muutama ruokalusikallinen ja puolukoita saman verran. 
 4. Toista sama niin monta kertaa kuin aineksia riittää. 
 5. Ota jääkaapista seos ja kaada koko komeuden päälle. 
Siinä vasemmalla ennen valmennusta ja oikealla valmennuksen jälkeen. Kasvotkin hieman kapenivat.
Mikäli haluat herätellä omia ajatuksia sekä vinkkejä hyvään ruokavalioon ja liikuntaan on valmennus juuri sinulle sopiva.

Uusi valmennus starttaa 4.9.2017 Hyppää mukaan Täältä

Kiitos paljon valmennuksesta ja hyvistä ideoista Tuuli ja Sini-Maria :) 

Nähdään pian taasen.

Terkuin Piiku
9 kommenttia

 1. Kuulostaa niin tutulle ja tarpeelliselle! Olen niin huomannut että harrastukset syövät aikaa liikunnalta ja kun omaa aikaa on vähän niin meinaa itse unohtua kokonaan. Sellainen tasapaino olisi paras sana kuvaamaan hyvää olotilaa. Pitäisi syödä tasaisesti, liikkua tasaisesti ja pitää lepotaukoja tasaisesti, mutta elämä on vaan on sitä äärirajojen välillä juoksentelua. Hieno juttu, että tuntui onnistuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä valmennus onkin varmaan siksi juuri hyvä kun se herättelee ajattelemaan itseään ja omaa jaksamista ja voimista. Eihän sitä tietysti ajattele tämmöisiä jos joku ei sitä kysy tai laita miettimään. Sitä porskuttaa menemään. Ja kun tavallaan sitoutuu tekemään niitä juttuja niin huomaa että hitsit tämähän toimiikin. :)

   Poista
 2. Itse olen huomannut että juurikin erilaiset valmennukset toimii parhaiten kohdallani. Liikkuminen ei ole minulle ongelma, mutta ruokajuttuja pitäisi taas hieman miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas on juuri toisinpäin että ruoka-asiat on kunnossa mutta tuo motivaatio liikumiseen on ollu vähän kiven alla. Meitä on niin moneksi, toiselle sopii toisenlainen ja toiselle toinen. Tämä oli ihan kiva valmennus eikä ollut liian pitkä eikä liian lyhyt. Painokin tippui vähäsen kun kiinnitti huomiota enemmän liikkumiseen.

   Poista
 3. Onnee hienosta valmennuksest oli kiva seurata mukana.. Oisko mitään saada joitain hyvii ruokaohjeita lisää? T Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirka. Kiitoksia :) Kyllä ruokaohjeita on mahdollista saada myöskin. Blogi päivittyy tällä hetkellä hieman harvakseltaan kun on ollut työkiireitä ja oman firman perustaminen tässä kynnyksillä. Mutta lupaan jossakin vaiheessa niitä ruokiakin tänne laitella. Kiva kun pyysit.

   Poista
 4. Olen kanssa käynyt tämän Unelma itsestä -valmennuksen ja mulla siitä ei jotenkin ollut hirveästi apua. Lepään ja nukun jo ihan hyvin, syömisetkään ei ole suuremmin enää retuperällä ja tiedän miten pitäisi syödä ja mahdollisimman paljon pyrin pöyrällä & kävellen liikkumaan kun on motivaatiota. Motivaatio onkin mulla se mikä välillä vie homman ihan hanuriin, tai enemmänkin sen puute. Mukava että sulle oli hyötyä tästä valmennuksesta näin paljon! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on juurikin motivaation buustaajana tämmöinen valmennus. Mutta heti kun valmennus loppui niin sitten itelläkin se huomio kiinnittyi taas muihin hommiin. Mutta minusta siellä oli hyviä pointteja. Ja varmaan siksikin kun sitä veti ihmiset jotka ajattelee esim suhteesta ruokaan vähän samoin kun itse. Ja nuo liikkeet mitä valmennuksessa oli niin niitä minä kyllä välillä ten kun itse en salilla käy. Että jotekin se sopi minulle tuollainen omaehtoinen kotona tehtävä touhu omaan tahtiin että joku kannustaa etäisesi :) Harmi jos sinä et saanut siitä itelles mitään uutta ja mukavaa.

   Poista
 5. Mä herättelin näitä Unelma itsestä ajatuksia jo tuossa vuosi sitten kun alkoi iskemään kolmenkympin kriisi ja monen asian summana voin tällä hetkellä miljoona kertaa paremmin kuin vuosi sitten, ainakin henkisesti. :) Kiva että sulla oli apua tästä valmennuksesta!

  VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top