Mustikkasmoothie

Suomen metsät kasvavat pullollaan vitamiineja. Ja mikä parasta kaikilla meillä on mahdollisuus niitä sieltä hakea ja ihan ilmaseksi. Tänään juodaan mustikkaa:)

Päivä 4. TorstaiOhje

½ Omena
1 dl Mustikoita
½ dl Jäistä ananasta
½ dl Jäistä melonia
1 rkl Hunajaa
1 rkl Auringonkukka proteiinia
1 dl Turkkilaista jugurttia

* Auringonkukka proteiinista tietoa lisää tästä.Minä kutsun näitä pieniä hassunnäköisiä olentoja popseiksi. Löysin nämä kesäsällä kun olin reissussa Helsingissä ja mukaani ne oli saatava. Jäädytän näihin yleensä hedelmiä. Näihin olin laittanut ananasta, melonia ja kiiviä siemenettömänä. Niitä voi nauttia näin mehujään tapaan tai sitten monesti käytän smoothieisiin. Yhden tämmöisen nappasin tänään nyt tähän juomaan mukaan.

Mustikka

Mustikka on yksi suosituimmista marjoista sekä ravintoarvoltaan että maultaan. Mustikan tiedetään alentavan verenpainetta ja uuden tutkimuksen mukaan se voisi laskea matalaa tulehdustilaa kehossa.
Mustikka sisältää kuituja ja alentaa makeanhimoa. Vitamiineista C ja E vitamiinit kuuluvat vahvana osana mustikan ravintoarvoja.

Mustikan siemenissä on omega 3 sekä 6 rasvahappoja. Jo 100 grammaa päivässä mustikkaa riittää antamaan elimistölle huikeita terveysvaikutuksia.

Mustikan lehdistä ja varvuista voi keittää ihanaa teetä joka myös on hyvin terveellistä. Itse olen juonut inkiväärillä ja hunajalla tätä maustettuna ja se on pirteän raikasta kyllä.

Minä poimin joka syksy marjat talteen, mustikka on aina se joka loppuu talvella ensimmäisenä. Nyt sainkin toisen pakastimen ja ensi syksynä täytän sen niin täyteen kun vaan saan.

Huomenna vuorossa on puolukka. Arvostan eniten meidän metsien omia marjoja omassa ruokaympyrässäni. Mitä lähempää ne tulevat sitä vähemmän ne kuormittavat tätä meidän pientä palloa, Ja mikä parasta saan niitä ihan itse ja ilmaiseksi, ja se on yksi parhaita harrastuksia mitä tiedän :)

Kiva kun olette olleet smoothie-viikkoa mukana seuraamassa, sunnuntaina viikko huipentuu Kuningatar-smoothieeseen jonka tänään testasin ja maistelijat olivat sitä mieltä että hyvää on :)

Huomenna nähdään.

Terkuin PiikuEi kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top