Puolukkasmoothie

Viikko alkaa lähestyä loppuaan. Tänään herkutellaan puolukkaa. Se on toinen minun ehdoton lemppari smoothieissa. Mukavan kirpeän maun antava eikä liian makea ja samalla terveellinen ja kuten mustikkaakin tätä saa aina itse poimittua ja ihan ilmaiseksi.
Päivä 5. PerjantaiOhje

1dl Chia-vanukasta
1dl Puolukoita
2dl Jäävettä
1dl Turkkilaista jugurttia
1 rkl Hunajaa
½ dl Jäisiä lehtikaalin lehtiä
Muutama mustikka
½dl Kauraa

* Sekoita chian-siemenet n.2tl puoleen desiin vettä ja anna turvota rauhassa vaikka yön yli. Sekoita ja lisää jo valmiiseen smoothieeseen ja kevyt hämmennys. Chian-siemenistä voit lukea lisää Täältä.

Puolukka

Tiedetään että runsas marjojen nauttiminen on hyväksi terveydelle ja moniin sairauksiin niistä on tutkitusti todettu olevan apua. Marjat pitävät verensokeria tasaisena ja kolesteroliarvoja kurissa tutkimusten mukaan.
Fenoliyhdisteet joita myös puolukka sisältää auttaa torjumaan virtsatietulehduksia.

Puolukkaa kannattaakin kerätä talteen pakastimeen talven varalle. Sen terveysvaikutukset eivät katoa vaikka sen pakastaisi. Punainen väri on merkki siitä että vitamiinit ovat tallella.
Huomisen smoothiesta en tiedä vielä itsekkään. Teen jonkin makoisan reseptin. Minulta on toivottu avocadoa smoothieeseen, chiliä ja appelsiinia ja tulen niitä sitten vielä tämän viikon aikana käyttämään kuten lupasin.

Nähdään huomenna ja mukavaa viikonloppua kaikille.
Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top