Vihersmoothie

Tänään juodaan vihreää!

Yksi kaikkien aikojen suosikkireseptini jaossa tänään pienellä uudella maulla. Jos minulta kysytään niin virhersmoothiet ovat aivan parhaimmasta päästä. Ja mustikka on hyvänä kakkosena.

Päivä 3. KeskiviikkoOhje

½ dl  Cashew-pähkinöitä
1dl  Turkkilaista jugurttia
½ Avocado
 n.5cm pala Kurkkua kuorineen
Lehtisalaatin lehteä
1 rkl Kylmäpuristettua hamppuproteiinia
½ Sitruunan mehu
2dl Jäävettä
Ripaus suolaa
1-2rkl Hunajaa (tai Agavesiirappi vegaaniseen vaihtoehtoon)
1 rkl Lucumaa

Vihersmoothiet ovat terveellisiä ja puhdistavat kehoa. Olen vannonut kermaisen maun antavan avocadon nimeen jo kauan. Avocadon rikkaimpia ominaisuuksia on sen sisältämät rasvahapot jotka ovat välttämättömiä ihmisille. Vihreät sisältävät paljon kuituja sekä magnesiumia tässä smoothiessa.
Sitruunan sisältämä kalium tukee kehon nestetasapainoa sekä magnesium rentouttaa valtimoita.
Tässä smoothiessa on käytetty Kylmäpuristettua hamppuproteiinia. Tämä Pulsin -sarjan ihana tuote on uusi suosikkini näissä vihersmoothieissa.

Esittelen tässä muutaman Pulsin sarjan proteiinituotteen teille joita käytän nykyään päivittäin juomissa.


Kylmäpuristettu hamppuproteiini lukeutuu ravintorikkaimpiin proteiinin lähteisiin mitä luonnosta saadaan. Täysin vegaaninen ja ilman torjunta-aineita tai lannoiteaineita valmistettu hamppuproteiini on hyvin helppo lisätä juomiin ja sisältää tärkeitä omega 3 rasvahappoja. Sana hamppu tuottaa monesti monelle mieleen kaikenlaisia mielikuvia mutta vaikka kyseessä onkin Cannabis sativa niminen kasvi se on vain yksi lajikkeista joita tässä lajissa on satoja erilaisia. Ja tämä ei ole päihdyttävä eikä luokitella huumausaineeksi missään nimessä. Ravinnoksi myytävillä tuotteilla ei ole huumaavaa vaikutusta eikä niiden käytöstä näy huumetesteissä minkäänlaisia tuloksia.
Korkea E-vitamiinipitoisuus  hampunsiemenessä suojaa solujamme, sekä siitä erikoinen siemen että sisältää lehtivihreää.
Kuva Ruohonjuuri

Auringonkukkaproteiini On myös vegaaninen tuote. E-vitamiinia löytyy tästäkin superruoaksi nimitetystä tuotteesta. Auringonkukanproteiini sisältää tärkkelystä ja näin saat nopeasti energiaa tarvittaessa ilman gluteiinia. Ylläpitää vahvaa vastustuskykyä ja auttaa verensokerin heilahteluun.

Kuva Ruohonjuuri

Herneproteiini Tätä tuotetta voi käyttää todella moneen kuten edellisiäkin. Lisäksi se opii hienosti keittoihin lisättäväksi. Mainio tuote korvaamaan maitopohjaisia proteiineja mikäli noudattaa vegaanista ruokavaliota. Herneproteiinin painosta yli 80% on puhdasta proteiinia. Sisältää lysiiniä joka auttaa imeytymisprosessissa. Ihmisekeho itse ei pysty tätä tuottamaan mutta on välttämätön ihmiselle. Herneproteiinin sisältämä lysiini on arvokas lisä niille jotka noudattavat kasvisruokavaliota, sillä suurin osa lysiinistä tulee maitotuotteista ja lihasta.
Kuva Ruohonjuuri


Riisiproteiini on ruskeasta idätetystä täysjyväriisitä valmistettu proteiinilisä. Tämä tuote sisältää 80% proteiinia. Yhdessä Herneproteiinin kanssa tuotteet muodostavat aminohappopitoisuudeltaan monipuolisen proteiinilisän. Myös heran korvaavana proteiinina loistava. ja sisältää myös lysiiniä joka sopii kasvisruokavaliota nauttiville hienosti.
Kuva Ruohonjuuri


Nämä kaikki tuotteet ovat luomulaatuisia. Helposti lisättäviä ja helppo ottaa myös mukaan.
Mikäli innostuit näistä niin niitä voi tilata ekokkauppa Ruohonjuuresta. Ja Ruohonjuuri antoikin nämä tuotteet minulle maisteltavaksi.

Huomenna juodaan sitten sitä mustikkaa. Suomen omaa parasta ja taatusti jokaisen saatavilla olevaa Supermarjaa :)

Terkuin PiikuEi kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top