Koe makunautinto ja vivahde Aasialaisesta keittiöstä Bataattikeitossa

Syksy on tuonut kauppoihin meheviä tuoreita vihanneksia yllin kyllin herkuteltavaksi. Löysin torilta ison houkuttelevan bataatin ja se oli otettava mukaan. Halusin hieman Aasialaista vivahdetta ruokaan joten ostin sitruunaruohoa ja limeä tuomaan makua. Aasialainen keittiö on maailmankuulu ja vahvana pääosana ruoanvalmistamisessa he käyttävät mausteita. Mm; korianteri, sitruunaruoho, lime, inkivääri ja lukuisat muut mausteet kruunaavat ateriaa.




Resepti: 


  • 1l vettä
  • 1 iso bataatti
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus öljyä 
  • ½ tl sitruunaruohoa
  • ½ limen mehu
  • 100g valkosipuli tuorejuustoa
  • 3 rkl kasvisliemi jauhetta (kuutiokin käy)
  • suolaa oman maun mukaan 

  1. Kuori ja pilko bataatti.
  2. Pilko sipuli sekä purista valkosipulin kynsi veitsen terällä litteäksi, kuullota öljyssä pannulla.
  3. Keitä bataatti kypsäksi ja lisää kaikki loput aineet. 
  4. Soseuta keitto ja anna vielä hetken makujen tasaantua, tarkista suola.

Vinkki: Sitruunaruoho pilkkoutuu soseuttaessa piikkimäisksi joten jos et halua keittoon niitä nouki hetken kiehumisen jälkeen mauste pois kun maku on levinnyt keittoon. 




Herkuttelemisiin. Ensi kerralla loihditaan suussa sulavia konvehteja.

Palataan pian!

Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top