Maailman helpoimmat suklaakonvehdit sekä hopealautasen arvoitus

Yhteistyöpostaus Ruohonjuuren kanssa.

Kuten tarkkasilmäiset ovat varmaan jo huomanneet, tämä blogi päivittyy aika useasti yöllä. Teen paljon töitä yöaikaan joten rytmit ovat sen mukaiset aina. Ja blogikin sitten päivittyy sitä mukaan kun minä teen hommia :)

Minä olen herkku-hiiri. Rakastan kaikkea hyvää ja olen kävelevä napostelija. Nytkin suuri osa kaakaomassasta on syöty vaikkei se ole vielä edes muotissa. Sain Ruohonjuurelta Foodinin pakkauksen jossa on ohjeet konvehtien valmistamiseen. Kuka vain osaa tehdä näillä ohjeilla ja eväillä suklaata kotonaan eikä taatusti tarvitse miettiä onko se terveellistä vai ei. Voin vastata valmiiksi että se on terveellistä ja valmiiksi tutkittu juttu. Lisäksi tämän pakkauksen hinta ei ole korkea, jokainen pystyy sen ostamaan ja kokeilemaan.

Raakasuklaan valmistuspakettiin tulee mukaan muotit, marjat, ja kaakaomassa. Minun reseptiä varten tarvitset, ripauksen suolaa, kookosöljyä, karpaalorouhetta, vaniljajauhetta ja macaa. Tai sitten voit tehdä suoraan paketista tulevilla ohjeilla konvehteja ilman ylimääräisiä hankintoja. Pelkkä raakasuklaan valmistuspaketti riittää herkkujen loihitimiseen.

Pakkaukseen voit tutustua Täältä


Resepti: 


 • 350g kaakaomassaa
 • 1 dl mulberinmarjoja
 • 2 rkl maca-jauhetta
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 2 tl vaniljajauhetta
 • ripaus hyvää suolaa
 • 3tl karpalorouhetta

 1. Sulata kaakaomassa vesihauteessa. (Itse sulatin lautasella kattilan päällä välillä sekoittaen)
 2. Lisää kookosöljy sulaan massaan.
 3. Pilko mulberinmarjat ja lisää sulaneeseen massaan.
 4. Lopuksi lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
 5. Kaada muotteihin.
 6. Anna tekeytyä n 1 tunti jääkaapissa.

 Kannattaa pitää konvehtien valmistamisen ajan kuuma vesihaude lautasen alla jotta massaa pysyy lämpöisenä eikä ala jähmettymään, helpompi käsitellä massaa.
Voit vaikka tehdä lahjaksi näitä herkkuja, itse tein ystävälleni pussukallisen :) 

Kuvien lautanen on kirpputorilta löydetty aarre. Kun näin tuon lautasen minun oli saatava se. Rakastan ajan patinoimia vanhoja astioita, varsinkin hopeisia. Lautasen reunaan on kaiverrettu saajan nimikirjaimet sekä kerrottu että se on rippilahjaksi annettu vuonna 1929. Tämä on joskus ollut jollekkin ihmiselle suuri aarre siihen aikaan kun hopeaa on voitu lahjaksi antaa, se tuo lautaselle hirveästi tunnearvoa. Lautasen kääntöpuolella on kruunu leimattuna, haluaisin tietää lautasesta enemmän koska en ole törmännyt tuollaiseen leimaan ennen. Kertokaahan ihmeessä jos tiedätte lautasesta jotakin. Nyt minä aarrejahtilainen lähden suihkuun ja kohti syksyistä lenkkipolkua.

Palataan pian.

Terkuin: Piiku :)

1 kommentti

 1. Wau, no noita konvehteja kyllä kokeilen tehdä�� Kiitos Piiku taas❤️

  VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top