Omenahilloa terveellisemmin

Minä sain ison kasan omenoita, oma omenapuuni tänä vuonna koki karun kohtalon ja sai jonkun ötökän joka tuhosi omenat. En myöskään raaskinut kotiloita tappaa omasta puutarhastani vaan kasasin ne isoon koriin ja vein kauas metsään. Sekin koitui lopulta puutarhan tuhoksi ja nyt siellä asustaa varmasti yli tuhat yksilöä. Uskottava se on että kaiken ne syövät. Olin kasvattanut herkullisia herneenversoja omalle pupulle ja kun menin saalista katsomaan yllätyksenä olikin vain ruodot jäljellä, siellä kotilot ja etanat ovat juhlineet kesän tuoreilla herkuilla.

Tänään loihditaan omenahilloa johon tarvitset vain 3 ainetta. Ja seuraavassa postauksessa me leivotaan siitä piirakkaa.


Omenahillon resepti: 


 • 10 omenaa
 • 5 rkl kookoksenkukka sokeria (tai voit käyttää tilalle hillosokeria n 1 dl)
 • 1 tl vaniljajauhetta

 1. Kuori omenat ja paloittele.
 2. Lisää omenat kattilaan ja vettä niin että omenat juuri peittyvät.
 3. Keitä omenia kunnes ovat veitsenkärjellä kokeiltuna pehmeitä.
 4. Lisää sokeri sekä vaniljajauhe ja sekoita niin että sokeri sulaa omenoiden sekaan. 
 5. Soseuta sauvasekoittimella.
 6. Säilö hillo tai käytä piirakkaan.

Vinkki: Kun säilöt hilloa muista keittäää purnukat (lasiset) hyvin ennen käyttöön ottoa sekä varmista että kattila on puhdas.
Hilirimpsistä vaan ja nähdään pian!

Terkuin Piiku :)

1 kommentti

 1. Oivallisen omenasadon odottelu ontui osittain, osasyynä oikulliset olosuhteet. Omasssa omppupuussa valkeakuulaat olivat jättikokoisia ja muutama ämpärillinen sentään tuli ihan ykkösluokkaakin vielä. Naapurin punakanelit olivat täynnä amppareiden reikiä! Eihän etanoita tarvitse säästellä ja niiden tuhoamiseen löytyy ihan ekologisiakin konsteja, sillä muuten tulee invaasio. Niin se vaan menee, että luonnonvoimille harvoin mahtaa mitään. Ystävältäni sain hillo-omenia enemmän kuin tarpeeksi omaan käyttöön. Hillon maustamiseen käytin kanelia, nyt jo toistamiseen sekä ruokosokeria sokeria hillosokerin lisäksi. Makutuomareina toimivat Aleksi 2 v. ja Sara 4v. jotka ovat suorastaan hihkuneet vaarin omppuhillon perään. Kiitos vaniljavinkistä. Lasipurkkien desinfiointiin voi käyttää myös mikroaaltouunia ja kannet on hyvä huljutella Atamon-liuoksessa, jotta omppuherkut kestävät säilömisen ilman pilaantumista.

  VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top