Suussa sulava suklaakakku

Nyt herkkusuut korvat hörölle! Halusin yhdistää kaksi samettisen pehmeää ja herkullista makua yhteen, nimittäin avocadon ja suklaan. Tämä on niin kutsuttu naked cake tuhdisti hyvällä suklaalla. Avocado tuo kakkuun ihanan maun ja antaa ryhtiä  taikinaan,vaikka kakku onkin erittäin suklainen se ei ole ällömakea.

Tämän kakun tein synttäreiden johdosta töihin työkamuille herkuteltavaksi. Ja hyvin teki kauppansa.




Pohja:
  • 150 g tummaa suklaata (käytin omatekoista)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 3 munaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 avocado

  1. Laita leivinpaperi tiukasti irtopohjavuokaan kiinni.
  2. Ota voi huoneenlämpöön n 20 min ennen leipomista
  3. Sulata suklaa pehmeäksi massaksi vesihauteessa. (Käytin tavallista kattilaa jonne lisäsin vettä 2dl jonka päällä oli lautanen)
  4. Vatkaa voi ja sokeri muhkeaksi tahnaksi erilliseen kippoon
  5. Erottele valkuaiset keltuaisista
  6. Lisää keltuaiset voin ja sokerin sekaan, sekoita tasaiseksi jätä hetkeksi odottamaan
  7. Vaahdota valkuaiset kuivilla sekoittimilla erillisessä kipossa
  8. Lisää vaahtoon tomuseokeri ja sekoita kuohkeaksi massaksi
  9. Sekoita tämän jälkeen toiseen taikinaan (voi ja sokeri) suklaa sekä jauhot, soseuta avocado ja lisää sekaan
  10. Ja lopuksi lisää varovasti valkuaisvaahto käännellen taikinaan että taikina on yhä kuohkea, älä enään vatkaa
  11. Paista uunissa keskitasolla n 50min 175 asteessa uunista riippuen (testaa kakun kypsyys vaikka tulitikulla, kakkupohja on kypsä kun tikkuun ei jää taikinaa. Keskikohta on paras paikka testata tätä)
  12. Anna pohjan jäähtyä kokonaan
  13. Leikkaa kolmeen osaan
  14. Valmista täyte

* Tein kakun kahdella eri pohjalla kun halusin pienemmän osan päälle. Mikäli teet näin täytä kumpainenki pohja puolilleen saakka. Pienempi vuoka mini 10cm halkaisijaltaan ja iso 20cm halkasijaltaan. Tai sitten koko taikina 20cm vuokaan.


Täyte:

  • 200g voita 
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kismettiä
  • 7 rkl kaakaojauhetta ( aitoa)
  • ½ - 1 dl maitoa

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään tasaiseksi massaksi.
  2. Murskaa kismetit.
  3. Yhdistä kaikki aineet keskenään.
 Kokoa kakku:


Leikkasin kummankin kakkupohjan keskeltä halki, mikäli teet vain yhdellä pohjalla leikkaa kakku kolmeen osaan. 

Pistin leivinpaperin lautaselle ja pinosin kakun niin että täytin massaa jokaiseen väliin tasaisesti. Lopuksi koristelin sokerimassasta tehdyillä koristeilla.







Lopuksi vielä muutama kuva Jyväskylän Confetin järjestämästä kakunkoristelu-kurssista jota oli vetämässä Koristelun Suomen mestari vuosimallia 2015 Saija Turunen. 






Leivontakärpäsen puraisu senkun jatkuu. Jotenka leipomisiin!

Nähdään pian.

Terkuin Piiku :)

1 kommentti

  1. Kynä ja paprua valmiina, tulihan se resepti vihdoin.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top