Granolasta välipalaksi

Yhteistyöpostaus Ruohonjuuren kanssa.

Hilirimpsistä!

Granola on varmasti yksi helpoimpia välipaloihin käytettäviä aineksia. Se on jo itsessään niin hyvää että tapanani on popsia suoraan purkista granolaa ja rouskuttaa esimerkiksi kahvin kera.

Sain Bionan granolat tänne koemaistiin, ja kyllä jälleen kerran herkullista oli. Itseasiassa olen jo tuon kauragranolan lähes kokonaan syönyt.

Granola on herkullista paahdettua viljaa, siinä voi olla kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä. Yleensä granola on makeutettu siirapeilla tai hunajalla. Granola muistuttaa kovasti mysliä ja onkin koostumukseltaan samankaltaista mutta myslin ja granolan ero on se että mysliä ei ole paahdettu. Granola on ihanan rapeaa ja koostuu herkullisista palasista.

Granolaa voi käyttää lukuisin eritavoin esimerkiksi, välipaloihin, jogurttiin, rahkaan, hedelmien sekaan, smoothieisiin, kakun pohjaksi, kaikenlaiseen leivontaan,

Minä herkuttelin 4:llä erimakuisella granolalla. Alla olevista linkeistä Ruohonjuuren verkkokaupasta voit käydä kurkistamassa lisää. Voit hankkia vaikka kaikki kerralla, ne riittävät toviksi :) Ja jälleen kerran hinta ei päätä huimaa.

Kauragranola
Villimarjagranola
Hunaja-hasselpähkinägranola
Suklaa-kookosgranola




Resepti herkulliseen granola välipalaan:


  • 1 ½ dl vadelmia
  • 6 rkl agavesiirappia (voit käyttää myös hunajaa)
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 200g rahkaa
  • 2 dl granolaa

  1. Valmista kastike:Laita 4rkl agavesiirappia, vadelmat sekä sitruunamehu kuppiin ja murskaa sauvasekoittimella. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. 
  2. Sekoita rahkaan 2 rkl agavesiirappia.
  3. Kokoa annos:Lusikoita lasin pohjalle muutama rkl kastiketta ja lisää rahkaa ja granolaa vuorotellen. Laita väliin vähän kastiketta. 
  4. Lopuksi:Lisää päälle vielä granolaa, jäisiä vadelmia sekä kastiketta.
  5. Herkuttele!







Tulossa pian myös herkullinen kakkuohje granolasta.

Bloigissa aloittaa My Lappi niminen osio joka kulkee blogin mukana, koska olen lapista kotoisin ja ruokavaliossa on paljon lapin omia herkkuja haluan niitä teille tänne myös jakaa ja kaikkia ihania asioita lapista sekä matkailuvinkkejä ja muuta kivaa.

Eipäs tälläkertaa muuta kuin pääsiäiseen valmistautumista ja ihanaa oloilua.

Nähdään pian!

Terkuin Piiku :)





7 kommenttia

  1. Ihan jäätävän hieno pysäytyskuva noista tippuvista marjoista ja lusikoista! Vau!

    Tuota granolaa voisi testata joskus. Meillä syödään aika paljon mysliä, joten uusi maku voisi tehdä terää. Herkuttelen jo silmillä tuota vadelmaherkkua.

    Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanasti sanottu <3 , kiitokset :) Ihanaa pääsiäistä myös sinnekkin ja kyllä kannattaa kokeilla granolaa!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta. Täytyypi joskus itsekkin maistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen maistelemaan :) Ja kiitos :))

      Poista
  3. Järjettömän hyvän näköistä ja maistan jo maun mielessäni. Nam nam. Jojeilwn ohjettasi!!!! Kiitos!

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top