Raikas salaatti herkkusuille

Moikka!

Viimeksi minulla oli teille jakaa herkullinen salaatinkastike ja tänään me tehdään makoisaa salaattia johon sitä kastiketta voi upottaa yllin kyllin. 

Mikäli missasit ohjeen saat sen tuota pikaa Tästä

Minä olen eräänlainen leipähamsteri. Voisin elää leivällä, salaateilla ja piimällä sekä smoothieilla ja lihakeiton liemellä loppuelämäni. Ne ovat minun suurimpia herkkuja ruokamaailmassa. Olen jo pitkään yhdistänyt salaatteihin ruisleivän, enkä vain syö sitä salaatin kera vaan leipä on osa salaattia. 

Tämä on hyvin helppo salaatti ja tällä kertaa pidin sen yksinkertaisena mutta silti kastikkeen myötä tästä tuli mehevä herkku. Käytin tähän myös ihanaa vuonankaalta joka on ikivanha lajike. Tuo mukavan lisän perus-salaatin sekaan. 

Käytin tähän salaattiin uppomunia. Muistan aikoinaan kun keitin uppomunat ensimmäisen kerran ja ajattelin että koitan onneani ilman etikkaa, tietysti päätin korvata etikan jollakin mitä kaapista löytyi. Iskin kattilaaan vettä ja suolaa, mausteita sekä voita  ja keittelin veden kuumaksi. Kieli pitkällä heitin munat kattilaan ja odottelin tietysti makoisaa tulosta, valitettavasti minulla oli kattilallinen epämääräistä munakokkelia mausteineen päivineen eikä sitä syönyt edes koira. Mutta sittemmin homma on luistanut kun etikalla olen munat keittänyt ja tämä on varmasti yksi maailman helpoin juttu kun sen vaan tekee ohjeiden mukaan. 







Resepti: 


  • iso kourallinen vuonankaalta 
  • mieleinen määrä makeaa frisee salaattia 
  • 2 ruisleipää 
  • 2 uppomunaa
  • 1 tomaatti
  • 2 oksaa basilikaa
  • paljon omatekoista salatinkastiketta

  1. Pese salaatit ja revi kulhoon.
  2. Keitä uppomunat ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa ruisleivät palasiksi.
  4. Pese ja pilko tomaatti.
  5. Pese ja lisää myös loput ainekset ja koosta annos.
  6. Lopuksi laita päälle PALJON omatekoista salaatinakstiketta.

VINKKI: Uppomunien keittoon löydät helpon ja nopean ohjeen Täältä


Voit lisätä salaattiin myös juustokuutoita tai muita lempiherkkuja. Myös aurinkokuivatut tomaatit sopivat tähän versioon mainiosti.






Kevät on tuonut kaikkea kivaa ja jännää siitä lisää ensi postauksessa joten olkaahan kuulolla.

Heissuli heeei.

Terkuin Piiku :)


Seuraa blogia suoraan Instagramissa tai Facebookissa ja näe ja kuule ensimmäisten joukossa mitä blogissa tapahtuu.

10 kommenttia

  1. Meillä taitaa olla samat himot - smoothiet, leivät ja uppomunat! Tuo salaatinkastike näyttää todella NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :O) Kyllä salaatinkastike on herkullista aina. Leivästä varmaan ei pääse ikinä eroon, tosin tarviiko siitä. Syö kaikkea vähän niin on tasapainossa.

      Poista
  2. Näyttää salaatti todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :), siitä iltapalaksi pieni kupposellinen odottamaan kun pääsee tv:n äärelle illalla.

      Poista
  3. Uppomunia en ole koskaan syönyt, muuten salaatti kuulostaa hyvälle ja varsinkin tuo kastike!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kastike kruunasikin koko salaatin. Uppomunat on varsin herkullisia. Kerran kun niitä valmistaa huomaa että niitä tulee tehtyä tämän tästä. Tupssa oli minulla helppo ohje siihen ja niillä onnistuu varmasti :)

      Poista
  4. Nam! Hyviä salaattireseptejä tarvitsee aina :-) Vuonankaali ja uppopaistetut munat on mulle kyllä uusia juttuja. Täytyypä kurkata tuon kastikkeen resepti myös :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos! Vuonankaali on helppo lisä salaattiin ja tuo pientä lisämakua. Minä vain pesen lehdet ja ripottelen salaattiin. Samoin nuo uppomunat on salaattiin oiva lisä ja valmistuu ihan hetkessä. :) Nyt ei muutakuin testaamaan.

      Poista
  5. Oi hitto miten hyvältä kuulostaa! Ite en osaa uppomunia tehdä, välillä jopa munan keittäminen on hazardia kun kolautan sen kattilan pohjaan ja eiköhän se siitä leviä :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Tähänkin olin vastannut mutta jokin ihmeellinen tekstinsyöjä murmeli on iskenyt. Tämä on hyyyvin helppo prosessi kun seuraa ohjeita. Kun harjoittelee niin kyllä se vielä onnistuupi!

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top