Sitruunainen vuokaleipä ravuille ja kalalle

Minä halusin suunnitella leivän joka sopii erityisesti kalalle ja ravuille. Rakastan sitrushedelmiä ja käytän niitä ruoanvalmistuksessa todella paljon. Kun syön kalaa kaipaan monesti jotakin pientä hapokasta  potkua mukaan. Maistatin tätä leipää vieraille ja hyvän arvosanan sai. Itse mutustelen tätä aina kalan ja ravun kera kotona kun ruokana sellaista on.

Tämä leipä on oiva lisä ruokapöytään isommallekkin väelle kun leipoo muutaman pöytään ja herkuttelee ruoan kanssa. Tai mikä ihana idea luoda kaikkea pientä purtavaa kulhoihin ja napostella sitä leivän kera.

Tässä leivässä on käytetty seesaminsiemeniä jotka tuovat leipään ihanaa koostumusta ja makua.






Leivän resepti: 


  • 1 ½ dl maitoa
  • 3 ½ dl vesi
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ pussia kuivahiivaa
  • ½ dl sitruunaöljyä 
  • 1 sitruunanmehu

  1. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. 
  2. Lisää sokeri ja suola ja sekoita kunnes ovat sulaneet tasaisesti nesteeseen.
  3. Lisää seesaminsiemenet sekä kaurahiutaleet ja sitruunanmehu.
  4. Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  5. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja sekoita, lisää öljy ja tämän jälkeen lisää loput jauhoseoksesta vähitellen takinaan.
  6. Anna taikinan kohota tunti vedottomassa ja lämpöisessä paikassa. 
  7. Voitele leipävuoka öljyllä tai voilla ennen taikinan lisäämistä.
  8. Laita taikina leipävuokaan ja anna kohta vielä parisenkymmentä minuutti ennen uuniin laittoa. 
  9. Paista uunissa alatasolla 200 assteessa noin 30min uunista riippuen.


Raputahna leivälle:


  • 1 dl Turkkilaista jogurttia
  • 2 dl katkarapuja
  • ½ dl majoneesia
  • nipullinen tilliä
  • ½ sitruunanmehu
  • ripaus suolaa
  • 1 omena
  • ripaus sitruunapippuria

  1. Mikäli käytät pakaste-rapuja sulata ravut ja valuta neste. 
  2. Sekoita jogurttiin sekä suola ja pippuri ja majoneesi.
  3. Kuori ja kuutioi omena, lisää seokseen.
  4. Hienonna tilli ja lisää kaikki loputkin ainekset kulhoon. 
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa n 30min ennen tarjoilua jotta maut tasaantuvat.





Kuvasin nämä kuvat illalla, jouduin poistamaan keltaisen valon jokapaikasta ja luomaan uuden tilalle. Halusin näihin kuviin aamun tuntua. Onnistuinko teidän mielestä?

Oma kotistudioni on vielä alkutaipaleella mutta kovaa vauhtia kasvamassa. en malta odottaa että tulee kesä ja pääsen rakentamaan pihakeittiötä missä on ihana kuvata kaikkia herkkuja.

Juttua olisi vaikka millä mitalla valokuvauksesta. Voisin puhua ruoan valokuvaamisesta ihan helposti päiväkausia, se on minun suurin intohimoni syömisen ja valmistamisen lisäksi.

Nyt mie tyttö lähen käymään pihalla pihatöissä sillä siellä kasvaa jo tulppaanin alut ja muutama hassu kasvi. Ja minulla odottaa iso projekti kun pystytän kauan odotetun kasvihuoneen tänä kesänä.

Joten nähdään taas kaikki.

Terveisin Piiku :)



Seuraa blogia suoraan Instagramissa tai Facebookissa ja näe ja kuule ensimmäisten joukossa mitä blogissa tapahtuu.


2 kommenttia

  1. Voin kuvitella miten hyvin sitruunainen leipä sopii katkisten tai kalojen kanssa. Täytyy pitää mielessä ensi kesän rapujuhlia suunnitellessa. Mitä on sitruunaöljy? Onko se valmis tuote, vai oletko sekoittanut itse?

    VastaaPoista
  2. Heippuli :) Tämä sitruunaöljy jota käytin oli valmis tuote. Kyseessä on Alavuuden öljynpuristamon sitruunaöljy. Heiltä löytyy upeita maustettuja öljyjä kuten basilika ja sitruuna. Uskon että tämä sopii mainiosti rapujuhliin evääksi.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top