Vihersmoothie hurmasi myös lapset

Kuten blogin nimestäkin voi päätellä niin smoothiet ovat hyvin lähellä sydäntä. Niiden helppous ja monipuolisuus tuo ruokavalioon ihan uusia makuja ja ruoka-aineden yhdistelmiä. Smoothiet ovat helppo kopata myös mukaan oikeastaan minne vaan ja niitä voi nautiskella vaikka matkalla.

Eniten pidän vihersmoothieista, olen suuri avocado fani vaikka tiedän kuinka paljon se kuormittaa viljelyllään rakasta maapalloamme, olenkin sitä koittanut sen vuoksi maltillisesti nautiskella.

Tällä smoothiella muuten saatiin lapsetkin juomaan vihreää ja sitä pyydettiin pari lasillista lisääkin eli ei pöllömmin mennyt :) Tällä reseptillä siis kannattaa perheen pienimmillekkin tehdä välipalaa.








Resepti: 


  • 1 banaani
  • 1 avocado
  • 1 dl jäävettä
  • 4dl turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu (luomu)
  • 3 salaatinlehteä
  • 7cm kurkkua kuorineen
  • 1 ½ rkl agavesiirappia ( hunajakin käy)

  1. Kuori ja paloittele avocado ja banaani.
  2. Lisää kaikki loput ainekset blenderiin.
  3. Surauta tasaiseksi.
  4. Koristele kurkulla ja herneenversoilla.

VINKKI: Saat vegaanisen version tästä vaihtamalla jogurtin mantelimaitoon olen kokeillut sitä versiota myös ja on todella hyvä vaihtoehto.

Recipe also in English: 

  • 1 banana
  • 1 avocado
  • 1 cup of ice water
  • 4 cup Turkish yoghurt
  • ½ lemon juice (organic)
  • 3 lettuce leaves
  • 7cm cucumber with peel
  • 1 ½ teaspoon agave syrup (also with honey).

  1. Peel and chop the avocado and banana.
  2. Add the rest of the ingredients.
  3. Smoth all together. 
  4. Enjoy! 




Lisään monesti tähän smoothieeseen myös viherjauhetta ja satunnaisesti tilliä ja persiljaa. Avocadon, banaanin ja jogurtin pohjalla voi luoda lukuisia erilaisia hedelmä ja marjasmoothieita. Huomaamatta tulee juotua paljon hyviä rasvoja sekä kuituja ja terveellisiä ruoka-aineita.



Semmoisia herkutteluita tällä kertaa. Ensi kerralla varmaan juodaan kevätjuhlien kunniaksi maljat ja laittelen teille jakoon drinkkireseptiä joka julkaistiin juuri lehdessä :)

Joten ollaan kuulolla.

Terkuin: Piiku ;)

Seuraa blogia suoraan Instagramissa tai Facebookissa ja näe ja kuule ensimmäisten joukossa mitä blogissa tapahtuu.

17 kommenttia

  1. Näyttääpä smoothilta! :D Millainen blenderi sulla on käytössä? Tuntuu että nimenomaan vihreät ainekset meinaa helposti jäädä isommiksi sattumiksi vaikka kuin surruttelisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipparallaa :) Minulla on Vitamix käytyössä ja voin kyllä liputtaa ehdottomasti sen nimeen. On jokaisen killingin arvoinen, teen sillä kaikki keitot ja tahnat ja smoothiet. Jos ei ole niin kovia tehoja blenderissä (tosi hyvä pointti muutes) niin vähissä erissä kannattaa surauttaa kovimmat ainekset nesteen kera ja lopuksi yhdessä kaikki aineet. Näin tein ennen.

      Poista
  2. Vau, näyttääpä hyvältä! Pitää testata, josko meidän blenderillä onnistuisi tämä :) Mitä salaattia olet käyttänyt?

    Kivaa päivää!

    VastaaPoista
  3. Kuinka paljon tästä tulee smoothieta? 3 dl? 5 dl?
    Mitä tarkoittaa jäävesi? Vettä, jossa on jääkutioita? Vai kylmää hanavettä? Pelkkiä jääkuutioita?

    Tulin blogiisi, koska etsin hyviä vihersmoothie-reseptejä. Aineet kuulostavat kokeilun arvoisilta ja siksi kyselenkin lisätietoja. Jos aineet olisivat olleet "ihan ok"-tasoa, olisin jättänyt kyselyn vaivan sikseen ja siirtynyt muihin blogeihin. Arvostan suuresti kattavia tietoja resepteissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Jäävedellä tarkoitan jäistä hyytävän kylmää vettä jossa ei ole jääpaloja mukana. Smoothieta tulee n. 7dl riippuen minkäkokoista avocadoa ja banaania ja muita aineita käytät. Mukavia smoothien valmistus hetkiä sinulle :) Toivotaan että sait arveluttaviin kysymyksiisi vastauksen.

      Poista
  4. Hitsi nää sun kuvat on aina niin ihania! :) Jotenkin vihersmoothiet on mulla jääneet unholaa, blenderi kun ei meinaa tajuta pilkkoa kaikkea niin pieneksi kun tahtoisin enkä tahdo salaattisattumia sun muuta smoothiehen! :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :) Kiitos kovasti,olin vastannut sinulle mutta jostakin syystä ei ollutkaan lähettänyt. Minä ennen blendasin kasviksia erikseen pienissä erissä nesteen kera ja sitten vasta yhdistin.

      Poista
  5. Miekin olen hulluna avokadoon! Jostain syystä miun ei tule koskaan tehtyä smoothieita, mutta nää näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että täytynee kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avocado on PoP! Kokeile ihmeessä niin pääset herkuttelemaan :) Toki avocado maistuu oikeastaan miten vaan. Yks suuri lemppari on avocadokeitto.

      Poista
  6. ah, miten ihanan keväinen tunnelma näissä kuvissakin jo on <3 saisi tosiaan se kevät jo tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kevät on niin ihanan raikasta aikaa! Ja kiitos:) Juuri olen lähdössä Lappiin nauttimaan keväthangista. Siellä vielä pilkitään kun täällä etelämpänä istuttelin jo muutamia kasveja.

      Poista
  7. Oi miten ihanan näköistä tämä smoothie, ihan vesi kielelle herahti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 :) Kaikki vihreä ruoassa pinkin lisäksi on mun lempparijuttuja.

      Poista
  8. Todella silkkisen pehmoisen näköinen smoothie! Avocado on kyllä minunkin suurta herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juurikin minulla tulee avocadosta aina nuo sanat mieleen. Niin ihanan terveellistä mutta niin hirmu hyvääkin. Ja taipuu moneen ruokaan.

      Poista
  9. Nää on niin söpöjä ja herkullisen näköisiä, että tälläinen antismoothie ihminenkin melkeen jo alkaa kaivamaan blenderiä esille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna ihanasti sanottu <3 kiitos! Itte taas herkuttelen lähes joka päivä jollakin smoothiella. Tullu tavaksi ja jotenkin sitä ihan kaipaa sitten jos ei ole tarjolla. Mutta kyllä ruokakin on hyvää en korvais pelkillä juomilla :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top